NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Uw bedrijf beschermen met behulp van inbraakbeveiliging

2 Minuten lezen
cameratoezicht aan muur

Naar schatting vinden er elke minuut vier inbraken plaats in Nederland. Bent u voorbereid, klaar en beschermd tegen deze potentiële bedreiging? Er is geen tekort aan opportunisten die op zoek zijn naar makkelijke doelwitten. Bent u er een van? Hoe kunt u voorkomen dat uw bedrijf een statistiek wordt? Door te denken als een inbreker.

9 Tips om een inbraak te voorkomen

Wat zou u opvallen als u een pand met kwade bedoelingen nadert? Zijn er ramen of deuren die gemakkelijk toegang verschaffen? Lijkt het beveiligingssysteem gemakkelijk te kunnen worden uitgeschakeld? Dit zijn slechts enkele van de beoordelingen die door potentiële indringers worden gemaakt. Door te denken als een inbreker kunt u de zwakke punten opsporen die van uw bedrijf een gemakkelijk doelwit maken. Hier zijn negen dingen waarvan een potentiële inbreker hoopt dat u ze niet zult doen:

  1. De bedrading aan de buitenkant van uw bedrijfsfaciliteiten verbergen – Inbrekers zullen vaak draden aan de buitenkant van een gebouw doorknippen in een poging de beveiliging en andere communicatiemiddelen uit te schakelen. Maak deze taak moeilijk door alle externe bedrading (elektriciteit, beveiliging, telefoon, kabel, enz.) te verbergen, met behulp van kabelgoten of andere middelen.
  1. Dubbelcheck de basis bedrijfsprotocollen – Zorg ervoor dat bevoegde werknemers weten hoe ze uw bedrijfsbeveiligingssystemen moeten gebruiken en op de hoogte zijn van het juiste protocol voor het in- en uitschakelen. Als u uw beveiligingssystemen niet inschakelt of niet op de juiste manier gebruikt, kan dat uw bedrijf kwetsbaar maken.
  1. Bewaar contant geld en waardevolle spullen op een veilige plaats – Als uw bedrijf ’s nachts contant geld bij de hand heeft of waardevolle spullen in huis heeft, zorg er dan voor dat deze spullen veilig worden opgeborgen. Kleine voorwerpen kunnen in een commerciële kluis worden gelegd die met bouten wordt vastgezet. Voor waardevolle inventaris kunt u extra beschermingslagen overwegen met extra toegangscontrole en vergrendelde deuren.
  1. Bescherm uw bedrijfspand met een bewaakt beveiligingssysteem – Het installeren van een beveiligingssysteem is een van de beste dingen die u kunt doen om uw bedrijf te beschermen. Ervoor zorgen dat uw bedrijf 24 uur per dag wordt bewaakt is essentieel voor het bereiken van het hoogste niveau van bescherming. Een bewaakt systeem verhoogt uw kansen om daders te storen en aan te houden.
  1. Wees slim met bewakingscamera’s – Selfies daargelaten, niemand wordt graag op camera betrapt. Video kan een van uw beste afschrikmiddelen zijn. Zorg ervoor dat uw videobewakingssysteem elk deel van uw gebouw afdoende bestrijkt. Besteed bijzondere aandacht aan in- en uitgangen en andere gevoelige delen van uw organisatie.
  1. Versnipper gevoelige bedrijfsinformatie – Maak het criminelen niet gemakkelijk om misbruik te maken van rekeningnummers, klantinformatie, personeelsdossiers, verkoopgegevens, leveranciersdocumentatie of andere informatie die in uw bedrijf is opgeslagen. Voer een strikt beleid voor het versnipperen en verwerken van gegevens.
  1. Handhaaf een gesloten-deurenbeleid – Open magazijndeuren die onbeheerd worden achtergelaten, kunnen een uitnodiging zijn voor potentiële criminelen. Open deuren kunnen inbrekers ook in staat stellen om haalbare doelen binnen uw faciliteit te identificeren en uw lay-out te analyseren. Zorg voor een gesloten-deurenbeleid, vooral voor onbeheerde gebieden op drukbezochte locaties.
  1. Controleer en vergrendel alle deuren en ramen – Inbrekers zoeken naar gemakkelijke toegang. Een ontgrendelde deur of raam kan al voldoende zijn om hun criminele activiteiten in gang te zetten. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen veilig en beschermd zijn. Overweeg om naast sloten ook inbraakdetectiesensoren toe te voegen.
  1. Praat met een bedrijfsbeveiligingsadviseur – Mensen die gespecialiseerd zijn in bedrijfsbeveiliging kunnen een waardevol inzicht in uw bedrijf bieden door potentiële interne en externe bedreigingen te identificeren die u misschien niet herkent. Deze deskundigen beschikken over gedetailleerde informatie over lokale criminaliteitstrends en hebben het oog om kwetsbare punten binnen uw organisatie te ontdekken. Hun advies kan een waardevolle en waardige investering blijken te zijn.

Wilt u in contact komen met een beveiligingsadviseur? Neem dan contact op met Van Der Molen beveiligingstechniek.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Beveiligingsbedrijven als veiligheidsmeesters in Utrecht

1 Minuten lezen
Utrecht, een stad doordrenkt met geschiedenis en bruisende energie, is niet immuun voor de uitdagingen op het gebied van veiligheid die veel…
Beveiliging

Hoe makkelijk is het om een deurslot te vervangen?

1 Minuten lezen
Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een deurslot zou willen vervangen. Je bent verhuisd naar een nieuwe woning en je…
BeveiligingSloten

Slotenmakers - De goede, de slechte en de ronduit lelijke

1 Minuten lezen
Hoe herken je een goede slotenmaker? De goede slotenmakers zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze: Geef een eerlijke offerte Heb geen voorrijkosten…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.