NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sloten

Sloten en opstalverzekering

2 Minuten lezen

Er zijn verschillende soorten sloten van goede kwaliteit beschikbaar en het type dat u heeft, hangt af van uw specifieke eigendom. U moet ook de kleine lettertjes in uw woningverzekering controleren om erachter te komen voor welk type en standaard sloten uw huis is verzekerd. Dit is erg belangrijk, want als uw huidige sloten niet voldoen aan de normen die in uw polis staan ​​vermeld en er wordt ingebroken, kan uw verzekeringsmaatschappij weigeren uw claim uit te betalen.

Voor de leek kunnen sloten moeilijk te identificeren lijken, maar ze kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdtypen:

Insteekslot

Dit type slot is meestal te vinden op houten deuren. Hier is het vergrendelingsmechanisme ingebed (gemetseld) in een gleuf in de deur. Hoe meer hendels dit type slot heeft, hoe veiliger het is. Bij dit type slot is altijd een sleutel nodig en deze is aan beide zijden afsluitbaar. De meeste woningverzekeringspolissen zullen erop aandringen dat dit type slot, dat voldoet aan de huidige Britse norm 3621 (BS3621), wordt aangebracht op alle houten buitendeuren beneden. Om te controleren of uw insteekslot aan deze norm voldoet, controleert u de voorplaat van het slot, aangezien deze naast de KiteMark wordt gestempeld.

Meerpunts sluitsysteem

Dit type slot komt het meest voor op uPVC of composiet voordeuren of terrasdeuren. Bij dit type slot wordt de deur op verschillende punten vergrendeld wanneer u de hendel optilt en de sleutel omdraait. Voor verzekeringsdoeleinden hebben buitendeuren meestal een slotcilinder nodig met minimaal vijf pennen.

Om te voorkomen dat ‘cilinders breken’, dat steeds vaker voorkomt, kan het de moeite waard zijn om te overwegen om te upgraden naar hoogbeveiligde 3 Star TS007-cilindersloten.

De Nightlatch (een Yale-slot voor de meeste mensen)

Dit type slot wordt aan de binnenkant van de deur gemonteerd in plaats van er in te worden ‘met gaten’. Het heeft meestal een kleine schakelaar waarmee u de vergrendeling kunt blokkeren of tegenhouden. Dit type slot wordt meestal gebruikt als extra beveiliging op een buitendeur, omdat het niet zo veilig is als een insteekslot. Nachtvergrendelingen met dubbele vergrendeling zijn een veiliger type nachtvergrendeling. Ze zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze een sleutelgat hebben in de handgreep die zich aan de binnenkant van de deur bevindt. De cilinder in het slot is aan dit sleutelgat gekoppeld zodat de schoot van binnenuit kan worden vergrendeld. Als u een nachtvergrendeling aanbrengt, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de Britse normen om een ​​hoger beveiligingsniveau te garanderen.

Sleutelbediende raamsloten

Bij het invullen van een offerte voor woningverzekeringen wordt u meestal gevraagd of alle ramen op de begane grond of toegankelijke ramen zijn beveiligd met een sleutelslot. Bij modernere ramen heeft dit type slot meestal de sleutel op het handvat. Antwoord alleen ‘Ja’ als elk raam op slot kan en ook op slot als je niet thuis bent. Anders kan uw claim worden afgewezen als er bij u wordt ingebroken.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende sloten, maar er zijn er nog veel meer, vooral in oudere eigendommen. Als u niet zeker bent van de sloten in uw huis, bel dan uw plaatselijke slotenmaker en vraag hem om een ​​veiligheidscontrole van uw huis uit te voeren (een goede slotenmaker doet dit meestal gratis). Een valse verklaring afleggen aan uw verzekeraars over uw huisbeveiliging, zelfs als u op dat moment dacht dat u eerlijk was, kan uw claim ernstig beïnvloeden als het ergste gebeurt. Op de lange termijn is het investeren in een aantal sterk beveiligde sloten, om uw huis zo veilig mogelijk te maken, goed besteed geld en kan het zelfs uw verzekeringspremies verlagen.

Gerelateerde berichten
AlgemeenSloten

Buitengesloten uit uw flat? Hier leest u hoe u weer naar binnen kunt.

2 Minuten lezen
Veel mensen in Edinburgh en elders zullen op een bepaald moment in hun leven de ellende hebben ervaren van het buitensluiten van…
BeveiligingSloten

Slotenmakers - De goede, de slechte en de ronduit lelijke

1 Minuten lezen
Hoe herken je een goede slotenmaker? De goede slotenmakers zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze: Geef een eerlijke offerte Heb geen voorrijkosten…
AlgemeenBeveiligingSloten

Hoe u de beste slotenmaker in uw regio vindt?

3 Minuten lezen
Als u bent buitengesloten of uw sloten moeten worden vervangen, heeft u een manier nodig om snel de beste slotenmaker bij u…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.