NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe vervang je een deurkruk?

1 Minuten lezen
rode deur

Als je je deurkruk wilt vervangen door een andere variant, omdat je deurkruk kapot is of niet meer soepel werkt of omdat je smaak is veranderd en een keer iets anders wilt vraag je je misschien af of je dit zelf kunt doen. Ja dat kan. Met onderstaand stappenplan heb je dit zo gedaan.

Je deur voorbereiden

De eerste stap is het verwijderen van het huidige deurbeslag. Schroef alle schroefjes los en haal de deurkruk ervan af. Meestal heb je hiervoor een inbussleutel nodig. Met een platte schroevendraaier kun je de afdekplaten, rozetten of deurschilden daarna losmaken. Je moet natuurlijk ook een nieuwe deurkruk kopen. Kijk hiervoor eens op Ostiumhome. Hiervoor kun je de maten van het oude deurbeslag gebruiken.

Afdekplaten

Pak je nieuwe deurkruk en de daarbij behorende onderdelen erbij en neem eerst de twee afdekplaten, twee lange schroeven en twee schroefmoertjes of patentbouten. Plaats een afdekplaat op de openingen van de deur en duw de lange schroeven door de afdekplaat in de deur. Hierna plaats je tweede afdekplaat aan de andere kant van de deur. De schroefmoertjes duw je door dezelfde gaten en zorg ervoor dat de twee schroeven in deze schroefmoertjes vallen. Met twee schroevendraaiers draai je de schroeven en de schroefmoertjes in elkaar. Zo voorkom je dat een van de twee meedraait. Draai ze nog niet te strak aan.

moderne deur

Deurkruk

Pak nu een deurklink, de krukstift en een klein schroefje om ze aan elkaar vast te maken. Pak ook de plastic tussenring en plaats deze in het gat voor de deurkruk. Schroef de krukstift vast met behulp van een schroevendraaier vast in de deurkruk. Steek nu de krukstift met de deurkruk door het gat in de deur en controleer of de deurkruk makkelijk te gebruiken is. Draai het kleine schroefje iets verder in de kruk zodat je deze makkelijk kunt vastzetten. Stop nu de andere plastic tussenring aan de andere kant van de deur om de krukstift en schuif de deurkruk eroverheen tot hij aansluit op de deur. Schroef nu de deurkruk en de afdekplaten goed vast.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.