NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
AlgemeenBeveiliging

Welke voordeur is het veiligst?

2 Minuten lezen

De meeste inbrekers breken binnen via de voor- of achterdeur van een woning. Dat betekent dat een veilige deur essentieel is. Deuren zijn er in verschillende materialen en als slotenmaker krijg ik vaak de vraag welk type ik zou aanraden. Helaas is er geen duidelijke winnaar voor deze vraag, want niet alleen de deur is belangrijk. Houd rekening met drie factoren: uw budget, het materiaal waarvan de deur is gemaakt en het type slot dat op de deur is gemonteerd.

Veel voorkomende soorten voor- (of achter)deuren

Hout

Hout is een sterk, solide materiaal voor voordeuren, maar heeft regelmatig onderhoud nodig om het in goede staat te houden. Houten deuren zijn duurder in aanschaf, maar hebben het voordeel dat er extra sloten op kunnen worden aangebracht om de veiligheid en het gemak te vergroten. een nachtslot of velgslot

uPVC

UPVC-deuren zijn erg populair vanwege hun betaalbaarheid en lage onderhoudskosten. Ze zijn ook thermisch efficiënt en een stijlvolle optie voor veel mensen. Nadeel is dat er geen extra sloten op dit type deur kunnen worden gemonteerd.

Composiet

Composietdeuren zijn gemaakt van een aantal verschillende materialen die samengeperst zijn. Qua kosten vallen ze ergens tussen hout en uPVC in. Een composietdeur van goede kwaliteit is zeer sterk, duurzaam en onderhoudsarm.

Meest veilige slot voor een voordeur

Houten Deuren

De insteekslot met 5 hendels is het veiligste type slot voor houten deuren. Het moet ook BS3621-compatibel zijn. U kunt dit controleren door bij het openen van de deur naar het slot te kijken. BS3621 zou ergens op het slotvlak zichtbaar moeten zijn.

UPVC-deuren

UPVC-deuren maken gebruik van een meerpuntsvergrendeling die is aangesloten op een eurocilinderslot. Hoewel de meerpuntssluiting oersterk is, zijn veel oude kunststof deuren voorzien van cilindersloten die eenvoudig kunnen worden vastgeklikt. Deze techniek wordt ‘lock snapping’ genoemd en zelfs vandaag de dag is deze fout verantwoordelijk voor veel inbraken. Gelukkig zijn er anti-klik eurocilindersloten ontwikkeld die dit probleem verhelpen. Ze kunnen niet alleen op nieuwe PVC-deuren worden gemonteerd, maar kunnen ook achteraf op oudere PVC-deuren worden gemonteerd om ze extreem veilig te maken.

Composiet deuren

Composietdeuren zijn vergelijkbaar met PVC-deuren en worden meestal beveiligd met een meerpuntsvergrendeling en een anti-klik-eurocilinder.

Extra beveiliging voor uw voordeur

Andere functies die u aan uw voor- of achterdeur kunt toevoegen om de veiligheid te vergroten, zijn onder meer:

  • Kijkgat
  • Deurketting
  • Deuralarm – er klinkt een pieptoon bij openen of sluiten
  • Brievenbuskooi – ter voorkoming van brievenbusinbraak b.v. vissen naar autosleutels, huissleutels door de brievenbus

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Beveiligingsbedrijven als veiligheidsmeesters in Utrecht

1 Minuten lezen
Utrecht, een stad doordrenkt met geschiedenis en bruisende energie, is niet immuun voor de uitdagingen op het gebied van veiligheid die veel…
Beveiliging

Hoe makkelijk is het om een deurslot te vervangen?

1 Minuten lezen
Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een deurslot zou willen vervangen. Je bent verhuisd naar een nieuwe woning en je…
AlgemeenSloten

Buitengesloten uit uw flat? Hier leest u hoe u weer naar binnen kunt.

2 Minuten lezen
Veel mensen in Edinburgh en elders zullen op een bepaald moment in hun leven de ellende hebben ervaren van het buitensluiten van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.