NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Wat is niet-destructieve noodingang?

2 Minuten lezen

Veel mensen die zich in de stressvolle situatie bevinden dat ze buitengesloten zijn van hun huis, zijn blij dat een noodslotenmaker hen te hulp komt. Dit geldt met name voor mensen die midden in de nacht worden buitengesloten. Dit kan echter vaak een kostbare fout zijn. Dit komt omdat niet alle slotenmakers hetzelfde opleidingsniveau of dezelfde expertise hebben en velen niet over de juiste vaardigheden beschikken om u weer naar binnen te krijgen zonder uw slot of deur te beschadigen. Erger nog, er zijn enkele malafide slotenmakers die opzettelijk zoveel mogelijk werk voor zichzelf doen om de kosten op te drijven.

Wat is niet-destructieve noodingang?

In een ‘lock-out’-situatie, wanneer een noodslotenmaker aan uw deur arriveert, moeten ze altijd beginnen met het onderzoeken van manieren om u terug in uw eigendom te krijgen zonder uw slot of deur te beschadigen. Dit wordt niet-destructieve toegang genoemd. Een slotenmaker moet speciaal zijn opgeleid in deze technieken en zal verschillende cursussen hebben gevolgd die specifiek gericht zijn op het verbeteren van hun vaardigheden op deze gebieden. Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het specifieke type slot, b.v. yale, euroslot, nachtschoot of insteekslot. Enkele veelgebruikte technieken zijn onder meer proberen de grendel handmatig terug te schuiven, het slot te openen en stootsleutels te gebruiken om de pinnen te ‘verspringen’, waardoor de cilinder kan worden gedraaid.

Maar zelfs de meest bekwame slotenmaker zal u vertellen dat het succes van deze methoden sterk afhangt van het type, de leeftijd en het merk van het specifieke slot. In feite zou het erg misleidend zijn om te zeggen dat boren of forceren van het slot nooit nodig is, omdat soms niets anders zal werken. Een algemene vuistregel is dat niet-destructieve technieken het minst waarschijnlijk werken op insteeksloten (hoewel andere soorten sloten ook moeilijk kunnen zijn). Dit komt omdat insteeksloten ZEER VEILIG zijn. Dit is echt een goede zaak in termen van huisbeveiliging, maar in een ‘lock-out’-situatie kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen zonder het oude slot volledig te vernietigen. Een ervaren slotenmaker laat uw deur er echter altijd zo goed uitzien als hij hem heeft aangetroffen, zelfs als hij destructieve toegangsmethoden moet gebruiken.

Dus als u noodtoegang tot uw eigendom nodig heeft en u niet wilt worden opgelicht, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te controleren of de slotenmaker die u belt op zijn minst eerst niet-destructieve technieken zal proberen. U kunt dit doen door hun bedrijfswebsite te controleren op vermelding van ‘Non-destructieve invoer’ en hun recensies op Google te lezen. Dit kan natuurlijk niet als u een nationaal callcenter kiest om een ​​slotenmaker te vinden, aangezien u niets weet over de vaardigheden van de specifieke slotenmaker die aan u wordt toegewezen. Dit is een hele goede reden om altijd voor een LOKALE SLOTENMAKER te kiezen.

Aan het eind van de dag is het soms echt de beste oplossing om het oude slot uit te boren en het te vervangen door een gloednieuw slot, vooral als het oude slot niet erg veilig is of als u uw sleutels bent kwijtgeraakt en bang bent dat ze in het slot zijn gevallen. verkeerde handen. Niemand zou echter een hoge rekening moeten betalen voor een onnodig nieuw slot of schade aan de deur door een ongeschoolde “ik ga proberen”-slotenmaker. Doe in plaats daarvan altijd je onderzoek en vind een lokale slotenmaker met goede klantrecensies en de juiste vaardigheden voor de klus.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Beveiligingsbedrijven als veiligheidsmeesters in Utrecht

1 Minuten lezen
Utrecht, een stad doordrenkt met geschiedenis en bruisende energie, is niet immuun voor de uitdagingen op het gebied van veiligheid die veel…
Beveiliging

Hoe makkelijk is het om een deurslot te vervangen?

1 Minuten lezen
Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een deurslot zou willen vervangen. Je bent verhuisd naar een nieuwe woning en je…
BeveiligingSloten

Slotenmakers - De goede, de slechte en de ronduit lelijke

1 Minuten lezen
Hoe herken je een goede slotenmaker? De goede slotenmakers zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze: Geef een eerlijke offerte Heb geen voorrijkosten…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.