NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
AlgemeenSloten

Is het gemakkelijk om een deurslot te vervangen?

2 Minuten lezen

Er zijn veel redenen om een ​​slot te veranderen

  • Je bent verhuisd naar een nieuwe woning en maakt je zorgen over hoeveel andere sleutels er nog in omloop zijn
  • Uw sloten moeten worden geüpgraded om aan de verzekeringsvereisten te voldoen
  • Het slot is defect, oud of beschadigd
  • Je bent je sleutels kwijt en bent bang dat ze in verkeerde handen zijn gevallen

De voor de hand liggende keuze is om aan de telefoon te gaan, een goede lokale slotenmaker te bellen en ervoor te zorgen dat ze het werk zo snel mogelijk uitvoeren. Sommige mensen vragen zich echter af of ze wat geld kunnen besparen door het zelf te doen? Ze bekijken meestal een paar YouTube-video’s en hebben het gevoel dat dit hen voldoende kennis geeft om het te proberen. Het kiezen en monteren van een slot kan echter riskant zijn. Ten eerste loopt u het risico op inbraak in uw woning als u het verkeerde slot of het slot verkeerd plaatst. Ten tweede, als het slot niet de juiste standaard is voor uw deur en er wordt ingebroken, kan uw verzekeringsmaatschappij weigeren uit te keren.

 Redenen om het aan de experts over te laten

1. U moet de verschillende ‘Slotnormen’ begrijpen

Er zijn veel verschillende slotnormen in het VK (TS007 1 ster, 2 sterren, 3 sterren, BS 3621, BS 8621, BS10621, PAS3621, PAS8621 en SS312 Diamond). U moet weten welke slotstandaard vereist is voor uw specifieke deur om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereisten van uw verzekeringsmaatschappij en uw huis volledig beschermd houdt.

3. Sloten zijn er in veel verschillende soorten en maten

Sloten zijn er in veel verschillende maten en vormen en één maat past niet allemaal. Zo wordt de maat van het cilinderslot dat je nodig hebt bepaald door de dikte van de deur en kruk gecombineerd. Als je er een koopt en monteert die te groot is, is er een zeer reëel risico op ‘lock snapping’. Dit is een techniek die inbrekers vaak gebruiken om een ​​slot te breken en snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot uw eigendom.

4. Je moet over de nodige vaardigheden beschikken

Als u een veiliger slot moet plaatsen dan het slot dat u momenteel heeft, is het mogelijk dat dit niet exact dezelfde maat of vorm heeft. Dit kan betekenen dat er enige timmervaardigheden en timmergereedschap nodig zijn om het nieuwe slot te monteren. Zonder deze kan een baan waarvan u had ingeschat dat deze een paar uur in beslag zou nemen, uiteindelijk het hele weekend in beslag nemen. Het kan er zelfs toe leiden dat u een noodslotenmaker moet bellen, die extra kosten in rekening moet brengen om de schade te herstellen die u heeft aangericht voordat het slot correct wordt gemonteerd. Houd er rekening mee dat als een slot niet correct is geplaatst, het niet werkt zoals het hoort en een risico kan vormen voor de veiligheid van uw huis.

5. Geen garantie bij eigen werk

Een goede slotenmaker geeft altijd garanties op zijn werk. In de meeste gevallen dekt dit alle nieuwe onderdelen en het werk dat ze hebben gedaan en duurt het meestal 12 maanden. Dit betekent dat als er een paar maanden later problemen zijn, je ze kunt bellen en dat ze verplicht zijn het probleem op te lossen. Dit kan u de gemoedsrust geven die u zelf niet kunt doen.

In sommige gevallen is het mogelijk om uw eigen sloten te monteren, maar dit vereist enige kennis en vaardigheid. Voor de meeste mensen is het veel voordeliger en tijdbesparender om een ​​vertrouwde lokale slotenmaker te bellen om de klus te klaren. Met jarenlange training en ervaring kunnen zij uw oude sloten snel en efficiënt vervangen. U zult ook kunnen ontspannen, veilig in de wetenschap dat het juiste slot is gebruikt, het correct is gemonteerd, het werk wordt geleverd met garantie en uw deur volledig is beschermd.

Gerelateerde berichten
Sloten

Sloten en opstalverzekering

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten sloten van goede kwaliteit beschikbaar en het type dat u heeft, hangt af van uw specifieke eigendom. U…
AlgemeenSloten

Buitengesloten uit uw flat? Hier leest u hoe u weer naar binnen kunt.

2 Minuten lezen
Veel mensen in Edinburgh en elders zullen op een bepaald moment in hun leven de ellende hebben ervaren van het buitensluiten van…
BeveiligingSloten

Slotenmakers - De goede, de slechte en de ronduit lelijke

1 Minuten lezen
Hoe herken je een goede slotenmaker? De goede slotenmakers zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze: Geef een eerlijke offerte Heb geen voorrijkosten…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.